Panty Tips

Panty tips

Voor het gebruik van panty’s, hold-up panty’s en pantykousjes hierbij enkele tips voor de juiste uitstraling en duurzaamheid.

Helaas zijn er nog geen ladderloze panty’s , hold-up panty’s of pantykousjes op de markt maar is het wel van belang om de juiste panty’s te selecteren bij de koop. Tegenwoordig wordt in veel panty’s het product lycra verwerkt. Lycra zorgt door middel van een heel dun elastiek dat de panty strak om uw lichaam komt te zitten. Lycra zorgt dus voor de flexibiliteit maar ook voor de comfortabele pasvorm. Deze panty’s lijken kleiner dan dat ze daadwerkelijk zijn, rek ze dus eerst goed uit! Koop dus niet een maat te groot, dit gaat ten koste van de uitstraling.

Denier

Ook de dikte van de panty is van belang, dit is uitgedrukt in denier, afgekort den. Hoe lager de waarde van denier (den), hoe minder materiaal er in de panty is verwerkt. De panty is bij een lage denier waarde dus dunner.

Een dunne panty is daarentegen wel weer wat gevoeliger dan een dikkere panty.

Trekt u dus geregeld een panty kapot, kies dan een hogere denier waarde

 

Kleur

Let bij de aankoop van uw panty ook op de kleur van uw huid. Uw huid is in bepaalde periodes van het jaar wat donkerder of lichter van kleur. Is uw huid wat donkerder, dan kunt u bijvoorbeeld een wat lichtere panty nemen of zelfs voor een dunnere panty te kiezen.

 

Aantrekken

Tijdens het aantrekken van de panty gebeurt het vaak dat uw panty kapot gaat. Ook al heeft u voor u de ideale panty gekocht; de panty blijft een gevoelig product en is tijdens het aantrekken uiterst kwetsbaar. Panty’s met lycra zijn zeer gevoelig voor ruwe handen. Zorg ervoor dat uw nagels netjes glad gevijld zijn, voorkom ruwe handen en doe uw ringen, kettingen en andere juwelen altijd af. Kleine oneffenheden kunnen ervoor zorgen dat de panty’s beschadigd raken. U kunt dit voorkomen door uw handen goed te verzorgen of door speciale handschoentjes aan te trekken. Tevens kunt u een ‘oude’ pantykous gebruiken als handschoen om de nieuwe panty niet te beschadigen.

Huidverzorgende crèmes of bodylotions hebben geen effect op uw panty maar wel op hold-up panty’s. Hold-up panty’s maken namelijk gebruik van siliconenstrips die op uw huid blijven kleven. Een bodylotion of huid crème zorgt ervoor dat deze strips minder goed op uw huid blijven plakken. 

Wastips

Omdat de wasvoorschriften op de verpakking staan lezen weinig mensen deze wasvoorschriften. Veelal staat er in de wasvoorschriften dat de panty’s gewassen dienen te worden in lauw water van ca. 30° Celsius. U kunt panty’s zowel met de hand als in de wasmachine wassen maar gebruik hiervoor altijd een waszakje (voor lingerie en panty’s). Zo blijven uw panty’s ook in de wasmachine mooi.
Let op het gebruik van bleekmiddelen en chemicaliën tijdens het wassen. Voor hold-up panty’s wordt aangeraden geen wasverzachter te gebruiken. Dit kan de werking van de siliconenstrips aantasten.

Na het wassen is het van belang de panty’s, hold-up panty’s uit te hangen om te drogen. Gebruik geen droogtrommel, droger om je panty’s mee te drogen. Het snel laten drogen kunt u dan nog beter doen door ze over de radiator te hangen.


Ladders

De grootste boosdoener van de uitstraling van uw panty is een ladder. Dit is de grootste ergernis van de panty. Ook al volgt u alle tips op, een ongelukje zit in een klein hoekje. Een ladder is helaas niet altijd te voorkomen. Maar wat als u er toch één heeft.

Blanke nagellak of haarlak kunnen ervoor zorgen dat uw ladder niet groter wordt. Door de lak op het gaatje te smeren/spuiten krijgt de panty een beschermlaagje en voorkomt erger.